Kenelle diginomadi-blogi on tarkoitettu?

En ole koskaan ennen kirjoittanut blogia, mutta diginomadiksi pyrkimisen koen aiheena itselleni niin tärkeäksi että siitä kirjoittaminen on lähes pakollista (lisää minusta voit lukea täältä). Blogin pitäminen  auttaa ennen kaikkea itseäni jäsentämään ajatuksiani ja rakentamaan diginomadiksi pyrkimisestä suunnitelmallista matkaa. Omien tavoitteideni saavuttamisen tukemisen lisäksi suomenkielisiä diginomadismiin liittyviä blogeja ei ole kovin montaa – ehkä tämän blogin sisältö kiinnostaa muitakin? Blogi tulee sisältämään näkökulmia ainakin seuraaviin (mutta ei näihin rajoittuen) diginomadismin osa-alueisiin:

  • kokemukset diginomadin arjesta
  • kohdereportaasit kulloisestakin kohteesta
  • työ, ura ja oravanpyörä diginomadistina
  • teoriaa diginomadismista

 

Kokemuksia diginomadin arjesta

Aloittelevana diginomadina kerron omakohtaisista kokemuksistani diginomadismista. millaisia asioita on odotettavissa mm. työtilojen, työskentelyn, terveyden ja ihmissuhteiden osalta? Mikä meni vikaan, mikä yllätti, mitä ei kannata tehdä ja mikä taas on suositeltavaa ja miksi.

 

Kohdereportaasit

Jokaisesta kohteestani pyrin kertomaan kaiken oleellisen diginomadiksi suunnittelevaa varten. Perustietojen (kuten kustannustaso, majoitustilanne ja co-working tilat) lisäksi kerron omakohtaisia kokemuksiani ja vinkkejä kulloisestakin kohteesta.

 

Työ, ura ja oravanpyörä

Oravanpyörä-osiossa kerrotaan eri tavoista tai rooleista joita diginomadistilla voi olla. Yleisin ja suosituin rooli on yrittäjyys. Yleistä on myös mikro-yrittäjinä ja freelancerina toimiminen. Harvinaisempia ovat diginomadit joilla on täysipäivänen työ ja ura. Näiden roolien hyviä ja huonoja puolia pohditaan tarkemmin oman kokemuksen kautta keskittyen ensin ura-nomadiin ja siirtyen sitten passiivisten tulonlähteiden ja yrittäjyyden maailmaan.

 

Teoriaa

Diginomadismin teoria-osuudessa kerron tarkemmin siitä mitä diginomadismi on käsitteenä ja ilmiönä. Maailma ja työelämämuuttuvat tarjoten uusia mahdollisuuksia työskennellä paikkariippumattomammin ja vapaammin. Kuka näin voi tehdä ja missä?

 

Muut aiheet

Muina blogin aiheina käsitellään mm. stressinhallintaa ja diginomadin tarvitsemia työvälineitä. Blogin on tarkoitus kasvaa kirjoittajan kokemusten karttuessa ja myös aihe-alueet tulevat mukautumaan kulloisenkin elämäntilanteen mukaan.

One thought on “Kenelle diginomadi-blogi on tarkoitettu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *