11. Ikaalinen – Luomajärven Hevoskievari ja Tei-tupa

Tammikuun lopulla oli aika lunastaa puolisolleni joululahjaksi ostama elämyslahja aloittelijoiden hevosretkestä Luomajärven Hevoskievarilla. Kievari sijaitsee Ikaalisissa lyhyen ajomatkan päässä Tanpereelta. Hevosretki laavulle kestää muutaman tunnin ja kustantaa 165€. Lisätietoja löytyy Hevoskievarin kotisivuilta.

Pakkasta oli tietenkin riittävästi ja hyvästä pukeutumisesta huolimatta sormet ja varpaat palelivat. Muutoin retki oli varsin onnistunut, ohjaaja oli rauhallinen ja hepat mukavia.

Kontrasti edelliseen ja ainoaan toiseen hevosretkeeni oli melkoinen. Edellinen hevosretki oli nimittäin Mongoliassa jossa opas ei puhunut sanaakaan, osoitti vain minua ja sen jälkeen hevosta. Siitä sitten kavuttiin hevosen selkään ja menoksi. Täytyy kyllä sanoa että Mongolian maisemia ei ole vielä mikään toinen paikka voittanut. Vuoristopuroja, laaksoja, kotkia ja vapaana käyskenteleviä jakkeja. Vaikka Suomen talviset metsämaisemat hienoja ovatkin eivät ne ihan Mongolian tasolle yltäneet.

Vaikka retki sisälsi laavulla evästelyn, hurautimme nälkäisinä heti retken päätteeksi Tei-tuvalle. Olin aiemmin kuullut paikasta paljon hyvää ja tuvan tarjoama kotiruokalounas on kyllä maineensa veroinen. Valikoimaa on runsaasti ja kaikki oli hyvää! Aiettä pitää mennä uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d