Toinen kaupunki 30 vuotta 30 kaupunkia listalla on Saarijärvi! Eikä mistään erityisestä syystä! 😀

Saarijärvi on pieni kaupunki n. 60 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen. Saarijärvessä ei ole mitään kovin mielenkiintoista tai erikoista (tietääkseni) vaan se valikoitu syntymäpäivä viikonlopun mökkeilukohteeksi parin kriteerin pohjalta: maksimi 3 tunnin ajomatkan päässä ja kohtuullisen hintainen.

Vietimme puolison ja koiramme kanssa leppoisat pari päivää mökillä paossa arjen kiireitä, juhlia ja remontteja. Kun Tampereella satoi vettä, Saarijärvellä tuli lunta. Koirammekin pääsi ensimmäistä kertaa retkelle kanssamme ja otti asian omaan rauhalliseen tapaansa. Autoilua hieman vielä harjoittelemme, kun kaikki on uutta ja outoa entiselle kadun asukille. Autoiluissakin isoin haaste tuntuu olevan matkapahoinvointi.

Uikkaritkin oli pakattu mukaan jotta voisimme piipahtaa paikallisessa uimahallissa ”Aarresaaressa”. Lepo, sauna ja glögi kuitenkin voittivat. Hiljaisella mökillä, rauhallisessa lumisateessa oli oivallista parannella uudelle vuosikymmenelle kypsyneitä kankkuja.

Viikonlopun latauksen jälkeen jaksaa taas tarttua tuleviin töihin ja tovin päästä siirtyä mieli virkeänä joulun viettoon. Hyvä aloitus uudelle vuosikymmenelle.

%d