6. Hämeenlinna ja Aulanko

Kesäloman viimeiselle viikolle mahdutin pienen roadtrip retken. Koko loma on mennyt enemmän tai vähemmän remontoidessa ja pieni irtiotto oli paikallaan.

Nokka kääntyi Hollolan Macea kaupan kautta Hämeenlinnaan ja Aulangolle. Hämeenlinnan osalta menneet kokemukset rajoittuvat työmatkoihin ja suuria suunnitelmia ei tälle piipahdukselle laadittu etukäteen. Perillä Hämeenlinnassa olin vasta iltapäivällä. Auto linja-autoasemalle ja suora linja Popinoon. Työkaveri on nimittäin vuosia kehunut Popinon pitsoja ja ne pääsivät viimein testiin.

Popinon menu oli varsin kattava myös pitsojen ulkopuolelta ja tupa oli tiistaina täynnä syöjiä. Homma toimii ilmeisen hyvin. Niin toimi myös pista! Sen verran vedetään kuitenkin kotiin päin että kyllä Napolin pitsa on aina voittaja. 🍕

Yö pakussa

Viime syksynä tähdet osuivat kohdalleen ja haimme Raumalta retkeilypakun. Poikkeuskevään ja muiden kiireiden vuoksi emme ole ehtineet pakun kanssa tositoimiin. Tällä retkellä pääsin ja turvavälitkin pysyvät mallillaan.

Aulangon Joutsenlammella

Alkuun ajattelin yöpyä Park4night appin suosittelemalla Joutsenlammella Aulangolla. Se olikin varsin mielenkiintoinen alue ulkoilumaastoineen ja nähtävyyksinen. Illalla nuorten rallia oli kuitenkin vielä sen verran että en jäänyt odottamaan pureeko alueen 23-06 välinen ajokielto.

Lähdin tarkistamaan Hämeenlinnan uimahallin viereisen matkaparkin. Matkaparkissa saa majoittua ilmaiseksi 48h tuntia, mutta sähköä siellä ei ole tarjolla. Käytössä on uimahallin yhteydessä WC ja suihkutilat klo 8-17 välillä. Tilat olivat käytössä vaikka uimahalli on kiinni 3.8. asti. Muina aikoina uimarannalla on siisti bajamaja jota saa hyödyntää.

Matkaparkki oli rauhallinen ja puitteet ovat mukavat. Kaupat, uimahalli, uimaranta ja ulkoleikkialueet ja ulkopunttis sekä kori- ja lentopallokentät aivan vieressä. Tosin niin on moottoritiekin joten herkkä uniselle suositellaan korvatulppia.

Pulahdus Aulangon kylpylään

Seuraavana aamuna hoidin aamuhommat rauhassa matkaparkilla ja suuntasin sitten Aulangon kylpylään. Aikuiselle päiväkävijälle pääsy kylpylään kustansi 16€.

Kylpylä on kohtuullisen pieni ja omaan rajalliseen kylpyläkokemukseeni verraten tavallinen. Ei mikään pettymys, mutta ei mitään erityistä. Tarpeeseen kuitenkin pieni rentoutustauko poreissa tuli.

Iittalan lasikylän puodit

Paluumatkalla pysähdyin vielä Iittalan Lasikylään. Museon lisäksi lasikylästä löytyy käsityöpuoteja ja kultasuklaan myymälä sekä tehdas. Ehdoton suosikki oli keramiikkapaja Anubis mistä löytyi toinen toistaan oivaltavampia keraamisia käyttö- ja koriste-esineitä. Kuvia en pajalta huomannut ottaa, mutta se on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Valekaravaanari Hämeenlinnan 48h matkaparkissa

Pienen irtioton jälkeen palasin levänneenä ja tyytyväisenä kotiin – pakuhan toimii retkeilyyn niin kuin oli ajateltu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d