14. Peltomäki Resort (karavaani)

2021 heinäkuu ei ollut otollinen aika asuntovaunu kokeiluun. Kuitenkin heinäkuun ensimmäisellä viikolla oli lomat ja meillä vaunu vuokrattuna ja vaunupaikka varattuna läheiseltä Ylöjärven Peltomäki Resortilta (ent. Wake valley).

Ajankohta oli huono murhaavan helteen takia 🥵 Toki helteeseen varauduttiin etukäteen ja sen vuoksi vaunupaikkakin varattiin läheltä, jotta tarpeen mukaan pääsemme seniorikoiran kanssa paahdetta pakoon.

Lopulta viikko kului erilaisissa merkeissä kuin ajateltiin. Sen sijaan että olisimme olleet puolisoni ja kahden koiramme kanssa viettämässä aikaa Peltomäessä, olimmekin vuoroin ilman koiria viettämässä lähinnä iltoja Peltomäessä.

Vaikka suunnitelmat muuttuivat alkuperäisestä saavutettiin tavoitteet jotka olivat A) saada puolisolle kokemus asuntovaunussa olemisesta ja yöpymisestä B) saada molemmille kokemusta leirintäalueella olemisesta.

Omalta osaltani lopputulema oli ennalta arvattavissa ja en kokenut leirintäalue elämää oikein omaksi. Asuntovaunut ovat vanhastaan tuttuja ja verrattuna retkeilypakuun tuovat mukanaan paljon helppoutta matkustamiseen. Jääkaappi, kunnon liesi ja wc mainittakoon isoimpina. Ehkä joskus tulevaisuudessa meilläkin on asuntovaunu…?

2 thoughts on “14. Peltomäki Resort (karavaani)

 1. Moi!

  Teemaan liittyen muutama kommentti eli ollaan perheen kanssa pariin kertaan nyt reissattu vuokratulla asuntoautolla ja ollaan tykätty kovasti. Tämän kesän reissulla, tosin alettiin miettimään asuntovaunun hankintaa, kun pääsin kaverin vaunua vähän lähemmin tutkimaan eräällä leirintäalueelle, johon toisistamme tietämättä satuimme vierekkäisiin paikkoihin.

  Asuntoauto ollut aika mainio ja olen kovasti tykännyt. Tällä kertaa vaunuun liittyvät ajatukset oikeastaan alkoi nousta siitä, että vaunu olisi kätevä aina jättää parkkiin ja sitten omalla autolla kierrellä lähikohteissa enemmän. Tälläkin kertaa oltiin tyttären goekätköjen perässä joitakin kertoja, mutta tuossa käytössä matkailuauto on vähän kömpelö. Lisäksi kohtuu pienessäkin vaunussa on jo melkoisin mukavat tilat ja varusteet. Toki matkaaminen on vähän hitaampaa vaunun kanssa, mutta eipä Suomen teillä matkailuautollakaan kovin monella tiellä ollut mukava ajaa 100 km/h eli kohtuu hidasta matkantekoa tuo on joka tapauksessa.

  Vaunun etuna taas olisi oman auton mukavuus kaikkine automaatioineen vaikka tämän kertainen matkailuauto oli sekin aika uusi ja automaattivaihteinen, joten kohtuu mukava silläkin oli körötellä. Mutta esimerkiksi kahden pöydän ääressä istuvan matkustusmukavuus penkin huonouden takia oli vähän heikko.

  Leirintäalueilla ollaan kyllä viihdytty, yleensä sieltä on löydettävissä itselle juuri sopiva paikka. Ja toki kovin erilaisia alueita osui tälläkin kertaa kohdalle eli esim. Hailuodon Marjaniemen kärjessä oleva matkaparkki, Punkaharjun Resort runsailla leiriytyjämäärillä ja osuipa kohdalle myös yksi leirintäalue, jossa oltiin ainoana paikalla yksi yö.

  1. Näinhän se on! Vaunun ehdoton etu on se että leirin voi jättää pystyyn ja lähteä autolla piipahtamaan retkille. Takaisin tullessa leiri on valmiina. Kun taas asuntoautossa leiri on kasattava ja purettava joka kerta, kun haluaa autolla liikkua.

   Ja tietysti eduksi lasken myös asuntovaunujen hinnan verrattuna asuntoautoihin 😁 siinä missä kympillä saa jo varsin hyvin varustellun vaunun, ei autopuolella saa oikein vielä mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d