30 vuotta 30 kaupunkia – 30v30k

Say what? 30 vuotta 30 kaupunkia (30v30k) on ajatus joka heräsi jo yli vuosi sitten erään ikääntymiskeskustelun kautta. En ole erityisen kiinnostunut iästä ja ikäkriisiä ei ole näkyvissä. En myöskään välitä isoista juhlista joten kolmekymppisten järjestäminen tuntui etäiseltä ajatukselta. Sen sijaan mielessäni kypsyi uuden vuosikymmenen juhlistamiseksi erilainen ajatus. Ensimmäisenä 30 vuotisvuotenani tulisin vierailemaan 30 kaupungissa.

Säännöt:

  • maalla ei ole merkitystä
  • voi olla kaupunki jossa olen ollut ennenkin
  • vierailun pituus vähintään päiväretki

Jotta vuoden aikana ehtii vierailemaan 30 kaupungissa tarkoittaa se 0,57 kaupunkia viikossa. Jos reissulle pääsee jokatoinen viikko, pitäisi vierailla 1,2 kaupungissa. Tällä matikalla kun hahmoittelee tulevaa vuotta, tulee se sisältämään paljon kotimaan matkailua ja lomien aikaan toivottavasti pidempää roadtrippiä. ♥️

Asiathan loksahtelevat taas jännästi paikalleen, koska aiemmin tänä syksynä ostimme viimein camper vanin. Ajatus siitä on kypsynyt jo useamman vuoden, mutta nyt se realisoitui tietenkin vahingossa ja suunnittelematta. Siitä lisää täällä.

Sen lisäksi meille muutti elokuussa pieni ihana koira. Koira löysi kotiin Romanian koiratarhalta Kulkurit yhdistyksen kautta. Mieheni on jokusen vuoden tehnyt vapaaehtoistyötä yhdistyksessä ja olemme molemmat hyvin eläinrakkaita. Yksi kaunis päivä sitten meidän koirus ilmestyi Kulurien kotia etsiviin koiriin. Ilmoitin heti miehelle että katso, tässä on mun koira ja niin siinä sitten kävi. Tarhalla kadulta löytynyt Hannah löysi tiensä Tampereen kupeeseen ja manseutui Tanaksi (Hannah>Montana>Tana).

Kaiken kukkuraksi slow travel ja maata pitkin matkustaminen ovat parin viime vuoden aikana tuntuneet enemmän ja enemmän omalta jutulta. Nyt olosuhteetkin hienosti tukevat tätä elämäntapaa ja lisää potkua suunnitelmien toteutukseen saadaan 30v30k listalla.

Blogiin tulee kaupungeista ja vierailuista lyhyet katselmukset ja oma kategoria. Siis 30 lasiin ja menoksi! 😎

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d