Yöjunalla Lappiin

Yöjunailu on omassa mielessäni yksi täydellisimmistä matkustamisen muodoista. Matkustusmuodon etuina ovat vaivaton pääsy junaan – ei jonottamista, turvatarkastuksia ja nesteiden kanssa pelaamista. Lisäksi illalla voit pistää maaten ja herätä levänneenä uudesta kaupungista ja/tai maasta! Aivan mahtavaa.

Haittapuolina voi pitää hitaampaa matkustamista (itselleni plussa) ja maasta riippuen lippujen hintaa. Junailu voi paikoin olla yllättävänkin hintavaa ja toisaalta taas yllättävän edullista. Kaikki riippuu paikasta ja ajasta.

Pääsin pitkästä aikaa yöjunailun makuun kotimaisella Aurora Borealis Expressillä eli yöjunalla Lappiin. Täytyy kehua Suomen raiteita. Juna kulki kokomatkan tasaisesti ja pysähdyksiä tuskin huomasi. Lisäksi VR Matkalla sovellus on nykyään hurjan hyvä ja sen kautta on miellyttävä seurata niin matkan etenemistä kuin tutkia junan kokoonpanoa ja näin tarkistaa esim. ravintolavaunun sijainti.

Vaikka olin matkalla yksin vauvan kanssa, oli kokemus pelkästään positiivinen. Jälleen kerran hyvät matkavaunut nousivat arvoon arvaamattomaan. Uskomattoman hyvillä Omnio matkarattailla mahduimme vauvan kanssa mm. normaaliin junavessaan ja siirtymät vaunujen välillä sujuivat kätevästi. Ilman rattaita vessassa käynti elävän kahvakuulan kanssa on hieman haastavaa.

Omassa hytissä sujuivat hienosti syömiset, vaipan vaihdot, nukkuminen ja seisomaan opettelu. Kaiken kaikkiaan junailu oli taas noin tsiljoona kertaa helpompaa ja mukavampaa kuin lentäminen varsinkin vauvan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d