etätyö portugali diginomadi

Diginomadi täyttää tänään vuoden!

Niin se vain on että ensimmäisestä blogikirjoituksesta (klik klik klik) on vierähtänyt jo vuosi. Siis kokonainen vuosi. Miltä vuosi näyttää blogin kautta katseltuna?

 

Vuosi blogina

Lukujen valossa 2018 näyttää seuraavalta (26.2.2019 tilanne).

  • Julkaistuja artikkeleita 23
  • Vierailijoita 666
  • Näyttökertoja 1 217
  • Suosituin päivä: sunnuntai
  • Suosituin tunti: 18:00

Huomattavaa luvuissa on, että niissä on mukana tiedot heinäkuusta 2018 eteenpäin, jolloin blogi muutti nykyiseen osoitteeseensa. Ei mitään massiivisia lukuja, mutta suunta on ylöspäin. Ja ylös jatketaan, jos sisältö on laadukasta. 

Lähde https://i.imgur.com/6kObFf8.jpg
Do weird things to move forward!

Suosituimmat artikkelit

  1. HYVÄ PAHA ETÄTYÖ – MIKSI IHMISET HALUAVAT TYÖSKENNELLÄ ETÄNÄ JA MIKSI YRITYKSET SALLIVAT ETÄTYÖSKENTELYN? 
  2. MITEN DIGINOMADIKSI TULLAAN? MISTÄ ALOITAN? 
  3. THAI-HIERONTAA PUOLASSA – UHKA VAI MAHDOLLISUUS? 

 

Suosituin artikkelini kuluneena vuonna liittyi etätyöhön. Etätyö on nykytyöelämässä kuuma peruna, joka puhuttaa ja kiinnostaa. Eikä ihme, sillä etätyöllä on tutkitusti huimia positiivisia vaikutuksia (työ)hyvinvointiin ja tehokkuuteen. Toisella sijalla kiinnostusta ja keskustelua herätti diginomadiksi tuleminen. Artikkelissa kerrotaan vinkkejä käytännön toimiin joilla voi ryhtyä tekemään suunnitelmia konkretiaksi. Omiin kokemuksiini peilaten tietysti. Pronssille (hieman yllättäen) ylsi kokemukset puolalaisesta Thai-hieronnasta. Ei liian vakava kirjoitus uusien kokemusten hankkimisesta.

etätyö diginomadi
Kokemuksia rikkaampana eteenpäin

 

Vuoden päättäminen ja uuden avaaminen

Tein tammikuussa 2018 vuoden päätöksen ja samalla katselmoinnin 2019 vuoden tavoitteisiin. Vuosi on pitkä aika ja on tärkeää pystyä reflektoimaan mennyttä. Usein sitä ei pysty hahmottamaan kuinka paljon asioita vuoteen mahtuu. Apuna käytin tähän tarkoitukseen suunniteltua Year Compass -vihkosta. Year Compass on ilmaiseksi ladattavissa osoitteesta https://yearcompass.com/. Löytyy myös suomenkielinen versio. (Kiitos tästä vinkistä ystävälle.)

Vihkon vuodelle 2018 tarkoitettu sivu täyttyikin kalenteria selatessa huomattavaa vauhtia. Lähes joka viikolla oli jotain mainitsemisen arvoista. Lisäksi kaikkea oleellista ei löytynyt kalenterin avulla vaan ne tulivat mieleen vasta, kun pääsi vihkossa eteenpäin ja pohti asioita tarkemmin. Suosittelen vastaavan harjoituksen tekoa kaikille, jotka haluavat selkeyttää tavoitteitaan ja tehdä inventaarion nykytilaan.

Vuosi 2018 on ollut itselleni hyvä vuosi. Saavutin asioita, joita olin asettanut tavoitteiksi ja asioita joita en osannut ennalta ajatella. Vaikea uskoa, että tämänkin blogin aloituksesta on jo vuosi!

tough viking etätyö diginomadi
Vuoden paras kuva: Valmiina Tough Viking kisaan päivää ennen Varsovaan lähtöä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d