excalibur etätyö diginomadi kiipeily

Excalibur ja stroopwafel täältä tullaan!

Seuraava kohde on paikannettu (kiitos ystävät) ja lukittu (kiitos itselle ja työpaikalle). Excalibur ei varmaan monelle sano mitään, mutta stroopwafel jo on vahva vinkki suunnasta. Tie käy siis Hollantiin maaliskuun lopulla! Tarkempi sijainti on Enschede Hollannin itärajalla Saksan naapurissa. Käsittääkseni kaupungissa ei ole juuri mitään erikoista yliopiston (158 000 asukasta) ja nimen mahdottoman lausumismuodon.

Hmmm. Toivotaan että ei tarvitse kysyä suuntaa matkalla.

 

Miksi Enschede?

Syy, miksi Enschedeen menen, on tietysti ilmainen majoitus! Kiitos ystävät, jotka itse lähtevät pariksi viikkoa jenkkeihin ja jättävät minut tyhjään kämppään. Hinnaksi on sovittu taaperon vahtimista, jotta vanhemmat pääsevät treffeille. Luvassa siis muutama viikko rauhoittumista ja NYT se syy miksi olen erityisen liekeissä: Excalibur.

Excalibur on Hollannin Groningenissa sijaitsevan kiipeilykeskuksen pihassa tönöttävä maailman korkein vapaastiseisova kiipeilyseinä. Korkeutta kunkku Artturin myyttisen miekan mukaan nimetyllä seinällä on hulppeat 37 metriä. Se, mikä tekee seinästä erityisen kiinnostavan, on sen kaareva muoto, jonka ansiosta heittoa juuren ja huipun välillä on 11 metriä. Muoto on suunniteltu jäljittelemään oikeiden vuorien huippujen muotoa. Jep.

excalibur etätyö diginomadi
Lisää kuvia ja juttua Excaliburista esim. täältä (lähde https://www.amusingplanet.com/2012/01/excalibur-world-tallest-climbing-wall.html)

Excaliburin lisäksi kiipeilykeskus on iso ja myös sisältä löytyvät kattavat kiipeilymahdollisuudet. Matkaa Groningeniin on Enskasta pari tuntia. Täällä koitan viettää viikonloppuni tavoitteena Excaliburin valloitus!

 

Pari sanaa lennoista

Lentojen kanssa yritin parhaani tukea Finnairia, jolla olisi ollut hieman paremmat matkustusajat. Tällä kertaa tarvitsen mukaan kiipeilyvarusteet, joten pelkillä käsimatkatavaroilla ei pärjää. Vaikka kuinka temppuilin pisteiden kanssa, olisi Finnair lennot tulleet ruumalaukulla n. 50€ kalliimmiksi kuin KLM:n tarjoamat. Matkustusajat molemmissa olivat kohtuulliset, joten päädyin ottamaan liput KLM:n kautta. Kehitys kehittyy ja liput tupsahtivat nätisti whatsappiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *