Paluu arkeen ja Portugalin parhaan palat

Kuukauden etätyökokeilu Portugalissa huipentui viikon mittaiseen lomaan, joka oli ohi aivan liian nopeasti. Loman aikana tuli kierrettyä Portugalin isoimpia kaupunkeja ja nähtävyyksiä kuten Lissabon, Sintra ja Palácio Nacional da Pena (aivan mahtava paikka – suosittelen!) sekä päiväretkikohteenakin ollut Porto. Ylipäätään kuukausi Portugalissa sujui kuin siivillä ja oli ohi hujauksessa. Paluu arkeen ei todellakaan ollut mikään pehmeä lasku vaan arkeen palattiin rytinällä flunssan (taas!) saattelemana.

 

Takaisin oravanpyörään

Miten pitkän reissun jälkeen sopeudutaan arkeen? Jokaisella on tähän varmaan omat keinonsa, mutta itselleni arkeen palaaminen ei helpotu harjoittelemalla. Vaikka kotiin on mukava palata, on kotikulmien tutut kulmat juurikin sitä – tuttuja. Arkeen on helppo jäädä toistamaan samoja kaavoja ja päivät menevät ohi hujauksessa. Tämäkään arkeen paluu ei ollut sen helpompi, mutta mieltä piristää vilkas kevät, kesä, syksyn suunnitelmat ja ensimmäinen onnistunut diginomadi reissu!

Paluu suomeen ja arkeen ei ollut siitä helpommasta päästä. Ensimmäistä Portugalin ja loman jälkeistä työviikkoa varjosti flunssa ja olinkin osan viikosta sairaslomalla ja osan etätöissä. Happi ei kulkenut, päätä särki ja kroppa oli jumissa. Fyysinen huono olo painoi myös mieltä ja mielialat olivat sen mukaiset. Nyt kun toinen työviikko on jo pitkällä ja alkuviikosta on päässyt käymään niin uimassa kuin salillakin, alkavat fiilikset olemaan kohdillaan. Työpistekin on mukavan keväinen, kun työkaverit olivat ahkeroineet poissaoloni aikana ja päällystäneet koko työpisteeni (myös näytön ja näppäimiston) post-it lapuilla.

Toimistolla työskentelyssä on etunsa ja työkavereita on erityisen kiva nähdä pidemmän tauon jälkeen. Myös paikat pysyvät paremmassa kunnossa, kun työergonomia on aivan eri tasolla (tuplanäyttö ja sähkötyöpöytä <3 ) etätyöskentelyyn verrattuna. Tuleva kevät ja syksy ovat täynnä projektia sekä uusia haasteita jotka tulevat pitämään mielen virkeänä ja vauhdin reippaana. Kevätkin etenee hyvää tahtia ja vapun jälkeen pääsee nauttimaan pitkästä viikonlopusta Lontoossa. Ei voi valittaa!

portoflowers
Nämä kukat löytyivät vielä Porton marketilta, mutta Suomessakin taas kohta näyttää tältä!

Diginomadin suunnitelmat jatkolle

Pitkällä tähtämeillä tulen tekemään vastaavia etätyöpätkiä ulkomailla (jos se on minusta kiinni ja niinhän se ikäänkuin on!). Suunnitelmissa on jo Budapest, Hollanti sekä Britit. Se milloin ja missä järjestyksessä nämä tulevat toteutumaan on vielä avoinna. Rupean työstämään suunnitelmaa jatkon osalta, kun saan ensin purettua itselleni, työnantajalleni ja blogiin Portugalin kokemukset sekä opit (Portugali wrapped up – Mitä diginomadismi on käytännössä?).

citröin
Suunta eteenpäin – olisipa menopelikin näin komea!

Kokemuksena Portugalin voi tiivistää seuraaviin ajatuksiin:

  • työpäivät kuluivat nopeasti (nopeammin kuin yleensä – miksi?)
  • asiakkaat olivat kiinnostuneita kohteesta ja touhuistani ulkomailla
  • oma porukka kommentoi kasvanutta hyväntuulisuuttani ja pirteyttäni
  • tekniikka ei pettänyt kertaakaan
  • stressistä palautuminen ja töistä irtaantuminen oli todella paljon helpompaa kuin normaalissa kotimaan arjessa
  • motivaatiopula ei vaivannut kesken työpäivää

Blogissa tulen lähiaikoina analysoimaan tarkemmin mm. yllämainittuja pointteja ja purkamaan kokemusta tarkemmin itselleni (ja niille jotka tästä haluavat lukea :)) kirjoittamisen avulla.

Taitaa todella olla niin että ”Happy worker is a good worker”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d