Millaista on työskennellä coworking tiloissa? Kokemuksia Aveirosta

Coworking tilat ovat (kuten kerroin aiemmin) yhteisöllisiä toimistoja joista saa vuokrattua tarvitsemansa välineet tietyksi ajaksi. Coworking tilat tarjoavat mahdollisuuden työskennellä ”oikeassa” toimistossa ja elää näin normaalia työläisen arkea työmatkoineen ja -kavereineen. Toimistolla käyminen rytmittää päivää ja tarjoaa työskentelyyn perinteisemmän tilan, joka on omiaan ylläpitämään työskentelyrytmiä. Etätyöskenetelyssä saattaa joskus olla hankala löytää motivaatiota töiden tekoon, jos aurinko paistaa ikkunan ulkopuolella ja palmut heiluvat tuulessa. Coworking tilat tarjoavat myös sosiaalista tukea ja tiloissa on helppo tutustua samalla elämäntilanteessa olevia ihmisiä ympäri maailmaa. Aveirossa coworking tiloja on kaksi: Ocupa Cowork Aveiro ja Fusion Cowork.

 

Ocupa Cowork Aveiro

Ocupan tilat sijaitsevat Aveiron vanhan kaupungin tuntumassa ja asunnolta matkaa tiloille on noin kilometrin verran. Ocupa tarjoaa minimissään kuukauden paketteja pöydän vuokraamiseen. Halvin paketti maksaa 50€ kuussa ja tarjoaa pääsyn tiloihin (kello 9-19 välillä), internetin, kahvitarvitteet, taukotilan ja puhelinkopin.

Vaikka tila ei tarjoa esimerkiksi päivän tai viikon ajaksi pöytiä, on mahdollista käydä päivän ajan tutustumassa tiloihin ilmaiseksi. Paikalla ollut vastaanottaja kertoi että tällä hetkellä ei olisi edes ollut mahdollista varata paikkaa kuukaudeksi, koska kaikki paikan olivat täynnä. Sain kuitenkin viettää tiloissa päivän tutustumismielessä. Fiilis Ocupassa oli rento ja reipas. Joku puhui kokoajan puhelimessa, verkkopalaverissa tai työkaverinsa kanssa eikä tilassa turhaan pönötetty. Välittömästi teekupin hakemisen jälkeen ensimmäinen ”työkaveri” (Puolalainen koodari) tulikin jo juttusille ja päätti keskustelun toteamalla että ”if you need anything, just ask!”.

coworkingaveiro.jpg
Testipöytä täydestä Ocupa toimistosta.

Pöytiä löytyy kahdesta tasosta ja näiden lisäksi on käytössä pieni keittiö, taukohuone, puhelinkoppi, wc-tilat ja isompi neuvotteluhuone varausta vastaan. Kaikki on siistiä ja nykyaikaista, palvelu on hyvää ja ilmapiiri avointa. Kaiken kaikkiaan päivä Ocupassa oli todella positiivinen ja 50€ kuukaudessa hinta tuntuu varsin kohtuulliselta.

 

Fusion Cowork

Fusion cowork sijaitsee Ocupaa vastapäätä Ria joen toisella puolen. Ocupan lailla Fusion tarjoaa pöytiä kuukausi kerrallaan ja halvin pöydällinen paketti on 139 € kuussa. Pöydän lisäksi palveluun kuuluu 24h pääsy tiloihin, 2 tuntia kokoustilan käyttöä viikossa, alennuksia koulutuksista, keittiö kahvitarvikkeineen, wc-tilat ja tulostin.

Fusion ei tarjonnut testipakettia, mutta koska kokoustila oli vapaana sain vuokrata sen 7 euron tuntihintaan ja näin tutustua tiloihin parin tunnin ajan. Fusion oli isompi ja tiloistaan hienompi kuin Ocupa. Fusionin asiakkaat koostuvatkin enimmäkseen yrityksistä jotka vuokraavat paikkoja henkilökunnalleen toimistohotellin tapaan. Vaikka tila oli isompi ja siellä oli enemmän väkeä oli Fusion tunnelmaltaan kylmempi. Vapaita pöytiä olisi myös ollut tarjolla täyteen bookattusta Ocupasta poiketen.

fusionlounge

Fusionin tilat olivat kahdessa kerroksessa ja kaikki oli siistiä, uutta ja tyylikästä. Tunnelmasta vain uupui. Näistä kahdesta Ocupa vei voiton rennolla menollaan ja aidosti yhteisöllisellä tunnelmalla. Suosittelen kaikkia pitkän aikaa ulkomailla töitä tekeviä tutustumaan paikalliseen Coworking tilaan! Coworking tuo rytmiä päivään ja mahdollistaa verkostoitumisen helpolla ja vaivattomalla tavalla!

fusionkitchen.jpg
Ja kaikki menee varmasti hyvin kunhan siivoa jälkensä ja ei luota kehenkään(?)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *