17. & 18. Tvedestrand & Oslo

Ensimmäinen ulkomaanmatka sitten koronan alkamisen on hoidettu. Samalla reissu oli pojan ensimmäinen ulkomaanmatka ja myös ensimmäinen kerta toisen mummun luona!

Kun on tottunut matkaamaan yksin rinkan kanssa, oli tavaraa ja kalustoa jokseenkin paljon vauvan kanssa matkustaessa. Vaikka tietenkin kevyesti pakattiin. Matkaan päästiin lähtemään oman naapuruston lentokentältä Tampere-pirkkalasta. Air Baltic on avannut sieltä uusia yhteyksiä joista yksi on Oslo. Matkustaminen Norjan mummolaan helpottui siis juuri huomattavasti.

https://www.instagram.com/p/Cfnff9ZtfJE/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Vauvan kanssa matkustaminen oli yllättävän helppoa, kun kyseessä on vielä rauhallinen ja iloinen pieni mies. Tietenkään kaikki ei suju suunnitelmien mukaan ja hikisiä paikkoja tulee, mutta niistä selviää pienellä kärsivällisyydellä. Ainahan reissatessa voi sattua ja tapahtua niinkuin todettiin automatkalla Lappiin.

Lentomatka oli lyhyt ja kului vauvan nukkuessa. Oslon lentokentällä meitä oli vastassa miehen veli perheineen jotka ottivat meidät autokollektiivilta lainatulla autolla. Tällaiset autokollektiivit ovat Norjassa jo kohtuu yleinen käytäntö ja ovat huomattavasti vuokra-autoja halvempia. Vuosimaksua vastaan voi vuokrata tarvitsemansa koslan edullisella hinnalla. Autokyyti helpotti matkustamista huomattavasti, koska Oslosta julkisilla on hieman haasteellista päästä Tvedestrandiin vauvan kanssa. Juna yhteyttä kun ei ole ja se olisi paras tapa matkustaa.

Ajomatka olisi kestänyt vajaa neljä tuntia, mutta Oslossa tapahtuneen Kolarin vuoksi seisoimme kaksi tuntia tunneleissa ruuhkissa. Perillä oltiin siis kohtalaisen myöhään.

Viikko Tvedestrandin kauniissa kylässä kului nopeasti. Paluumatkalle startattiin päivää lentoa aikaisemmin ja viimeinen yö vietettiin Oslossa. Oslossa tuli syötyä hyvin, katseltua hieman nähtävyyksiä ja nukuttua yö rauhassa hotellissa. Hotellilta suunnattiin seuraavana päivänä rautatieasemalle mistä hemmetin kallis (21€ per aikuinen), mutta oikein hyvä lentokenttäjuna veivät meidät lentoasemalle. Junassa oli matkatavaroita varten automaatti josta pystyi tiettyjen lentoyhtiöiden osalta tulostamaan valmiiksi matkalaukkuun tunnistetarrat baggage droppia varten. Mielestäni aivan nerokas keksintö – liekö jo nykypäivää muuallakin?

Lentokentällä homma alkoikin menemään haastavaksi, kun ilmeisesti lakon vaikutukset hieman vielä näkyvät. Automaattinen self service baggage deop ei ole Air balticilla tuettu palvelu, joten jouduimme jonottamaan matkalaukun saamiseksi ruumaan. Jono ei tuntunut etenevän mihinkään ja lopulta kävikin niin että muu seurue lähti jo ennalta turvatarkastuksen läpi, kun minä odotin puolitoistatuntia jonossa. Siitä siirryin juoksemalla portille ja nopeasti vaihtamaan vielä vauvalta vaipan ennen koneeseen nousua.

Koneessa käsissä olikin kärttyinen, nälkäinen vauva joka tyhjensi suolensa nopeasti nousun jälkeen. Tyhjennystä siivotessa tavaraa oli niin jokaisessa vauvan vaatteessa, tutissa, omissa vaatteissa kuin myös lentokoneen vessan seinissä. Tietenkään näin lyhyellä lennolle en ollut varannut vaihtovaatteita joten loppumatkan vauva oli vaippasillaan hupparissa. Onneksi lentokoneen laskeutuessa oltiin käytännössä jo kotona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d