Lontoo BETT 2019 Camden Town Diginomadismi

BETT 2019 Lontoossa

Kävin tammikuussa ensimmäistä kertaa euroopan isoimmilla opetusalan messuilla Lontoossa. Kyseessä tietenkin BETT-messut. Messumatkan järjestelyt hoituivat IlonaIt:n (Ilona BettShow) kautta ja ne olivatkin oikein kiitettävästi hoidettu. Siirtymät sujuivat itselle poikkeuksellisesti yhteiskuljetuksilla, joka palveli tekemistä työmatkan näkökulmasta. Reissussa meitä oli samasta firmasta 5 henkilöä.

Matkaan lähdettiin keskiviikkona (roppakaupalla myöhässä koneen ollessa sulatuksessa) ja paluu oli lauantaina illalla. Kotiin päästiin vielä saman vuorokauden aikana.

Matkan aikana ehdittiin sparrata, miettiä, edistää ja kehittää asioita, joiden pariin ei arjen kiireessä vain ehditä. Uuden kehittäminen ja pieni tauko arjen juoksemisesta olivatkin matkan parasta antia.

Kannattaako BETT-messuille lähteä, jos ei ole opettaja?

Lyhyt vastaus: ei.

Pitkä vastaus: mahdollisesti ehkä kyllä.

Kuten totesin, matkan paras anti meille verkko-oppimisen asiantuntijoille oli oman työporukan messujen ulkopuoliset itse järjestetyt toiminnot. Messujen paras anti meille taas oli keskustelut yritysten kanssa, jotka ovat samalla alalla ja tuottavat samoja palveluita kanssamme.

Toinen hieno matkan mahdollistama asia on verkostoituminen. Erityisesti IlonaIt:n järjestämä iltaseminaari oli mahtava tilaisuus verkostoitua suomalaisten alan asiantuntijoiden kanssa. Kiitos Ilonalle tästä!

Messujen ohjelma taas oli (ymmärrettävästi) hyvin opetuspainoitteinen ja oppimisen teknologiat olivat pienemmällä painotuksella. Tähän on olemassa oma tapahtumansa Learning Technologies ensi viikolla. Tämä on se paikka mihin seuraavaksi lähtisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *