Ruokaa, ruokaa, ruokaa! Onko Portugalissa halvempaa?

Ruoka Portugalissa on hyvää ja halpaa. Erityisesti liha on Suomen hintatasoon nähden halpaa ja laadukasta. Ruokalasku pyörii viikossa 40-50€ välillä turhia säästelemättä ns. kaikkiruokaisena. Kauppojen tiskit ovat pullollaan kalaa, kanaa, lammasta, nautaa, possua, juustoa ja montaa muuta herkkua.

lihatiski.jpg
Jänistä, nautaa, lammasta ja kyyhkyjä (?)
vakuumipossu.jpg
Vakuumipossu!
kalatiski
Fisut tiskillä
simpukkalaari
Simpukkalaari

Tuorepuolella kasvikset ja hedelmät paitsi tuoreita, myöskin edullisia ja monipuolisempia kuin Suomessa. Hedelmät ja appelsiinit ovat älyttömän maukkaita ja mikä parasta – aamupuuron sekaan saa ihania tuoreita mansikoita!

strawberries
Kilo mansikkaa 4,75€
chuchu.jpg
Chuchu?

Potugali on tunnettu viineistään ja niitä löytyy kaupoista hyllyt väärällään. Kansainvälisiä brändejä ja muiden maiden viinejä ei juuri ole edustettuna kauppojen hyllyillä.

rowsofwine.jpg
Pullo poikineen

 

viinitympariinsa.jpg
Viinihyllyn lisäksi viiniä on hyvä olla tarjolla… noh, vähän joka paikassa. Jos nyt sattuu pikaisesti tarvitsemaan, vaikka pakastevihanneksia tai leipää valitessa.

Herkkupuolella sokeria ei säästellä ja leivonnaisia kuluu aamusta iltaan. Jokaisella kaupungilla tuntuu olevan oma erikoisuutensa (joista suurin osa liitty kananmunaan) joita valmistetaan perinteitä kunnioittaen ja vaalien. Leivoksista kannattaa maistaa ainakin kuuluisimman pastel de nata leivoksen ja ovos moles (soft egg – hyi) pallurat Aveirosta. Jäätelö on myös vahvasti mukana katukuvassa.

ovosmoles
Ovos Moles – Soft Egg. Kuin öylätti joka on tuupattu täyteen raakaa kananmunan keltuaista ja sokeria. Jessus.

Ravintoloissa on tullut käytyä todella vähän, mutta pienen kokemuksen perusteella pääruokien hinnat liikkuvat 8-14 euron välillä ja ruokajuomat 1-4 euron välillä. Jo 10 eurolla saa mahansa varmasti täyteen.

mungo
Vegaaniravintolakin löytyy pihviravintoloiden välistä.
burger.jpg
Kun yrittää vegaaniravintolaan, voi päätyä burgerille.

Ravintoloiden aukioloajoissa on vielä opettelemista. Ravintolat sulkevat ovensa myöhäisen lounaan (yleensä 12:30 -14:00) jälkeen ja avaavat uudelleen illalla 20:00. Useamman kerran on tullut 16:00 jälkeen roikuttua oven kahvoissa ja ihmeteltyä että on se nyt kumma, kun ei ruokaa saa. Maassa maan tavalla – onneksi on aina sentään viiniä ja leivoksia saatavilla. Halvalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d