Ceutan maisemat hotellin parvekkeelta

Ceuta (Espanja/Pohjois-Afrikka)

Tammikuussa 2023 pääsin työn merkeissä matkustamaan viikoksi Pohjois-Afrikkaan Ceutaan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun matkustin Afrikkaan, mutta on huomattavaa että Ceuta kuuluu Espanjaan ja on EU-aluetta sijainnistaan huolimatta. Sijainnistaan johtuen jo kohteeseen pääseminen oli pienimuotoinen seikkailu.

Matka diginomadin Instagramin kohokohdissa ja tarinoissa: https://www.instagram.com/digi.nomadi/

Tampere-Pirkkalan kotikenttäetu

Matka alkoi varhain sunnuntai aamuna Tampere-Pirkkalan lentokentältä suoralla lennolla Malagaan Espanjaan. Tämä etappi matkasta oli hyvin suoraviivainen ja yllätyksetön. Sitä huomaa arvostavansa kotikentältä lähteviä lentoja ihan eri tavalla nykyään. Lyhyt matka kentälle ja pieni ruuhkaton kenttä takaavat mahdollisimman sujuvan lentomatkan, vaikka lentäminen ei ikinä ole se mutkattomin matkustusmuoto vaikka voissa paistaisi.

Malagaan laskeutumisen jälkeen alkoi tuskastuttavan pitkä ja hermostunut odotus. Mitäkö odotimme? Seuraavaa kulkupeliä tietenkin. Nimittäin helikopteria.

Helikopterilla Afrikkaan

Kartasta katsoen tulee äkkiseltään mieleen että milläs tuonne Ceutaan oikein päästään täältä pohjolan perukoilta. Kun tieto hankkeesta tuli, tuli samalla myös suositus että Espanjasta helpoin ja nopein keino päästä Ceutaan on helikopterilla. Toinen vaihtoehto oli matkustaa maatapitkin Algecirakseen ja ottaa sieltä lautta Ceutaan. Maata pitkin tämä olisi kestänyt n. 6 tuntia kun taas helikopterilla matka-aika oli 30 minuuttia.

Tartuimme siis tilaisuuteen ja jatkoimme matkaa helikopterilla Afrikkaan. Helikopteri oli elämys maisemien puolesta, mutta sen verran luonnottoman tuntuista että jäi omalla kohdallani ensimmäiseksi ja viimeiseksi helikopterilennoksi. Paluumatka Euroopan puolelle tehtiin muun hankeorganisaation seurassa lautalla.

Hanketyötä ja tiukkoja aikataulua

Ne jotka ovat tehneet työmatkoja muuallekin kuin konferenssiin nauttimaan puheista ja messuista, tietätävät että työmatkat ovat juurikin sitä – eli työtä. Varsinkin aamusta iltaan aikataulutettu hankkeen aloitusviikko alkaa muutaman päivän jälkeen ottamaan kunnon päälle. Aamut alkoivat yhteisellä aamupalalla jonka jälkeen ryhdyttiin projektitöihin, lounaan (klo 15) jälkeen oli luvassa kulttuuriohjelmaa ja illallinen. Aikaisintaan hotellilla tuli oltua takaisin klo 22, usein myöhemminkin.

Asiantuntijatyö jo itsessään on aivoille rasittavaa, mutta oman mausteensa tuovat englannin puhuminen (ja vahvojen aksenttien tulkitseminen), uusiin ihmisiin tutustuminen ja jatkuva edustaminen.

Tällä matkalla meillä oli vähäisenlaisesti vapaa-aikaa, mutta onneksi sitäkin tuli löydettyä pienissä erissä sieltä täältä. Matkaan saatiin mahdutettua mm. omatoimi kajakkiretki ja päiväretki Marokkoon. Marokon reissusta löytyy oma pieni kirjoitus.

One thought on “Ceuta (Espanja/Pohjois-Afrikka)

  1. Itse en olekaan koskaan ollut helikopterin kyydissä. Muutamaan kertaan siihen kenties olisi ollut mahdollisuus, mutta toistaiseksi on jäänyt väliin. Olisi varmaan kyllä kiinnostava kokemus, vaikka itsekään siitä en välttämättä pitäisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *